Maktbarometern: Vi Lärare tredje mäktigast i Skolsverige
Vi Lärares Facebooksida har klättrat 313 placeringar på totallistan enligt Maktbarometern 2024.
Vi lärare
Vi Lärare är tredje mäktigast i Skolsverige på Facebook, enligt Maktbarometern.
– Hedrande, och en bekräftelse på att vår journalistik gör skillnad, säger chefredaktör Michael Jonsson.
Sveriges Lärares medlemstidning Vi Lärare växer digitalt, både när det gäller sidvisningar på webben Vilärare.se och engagemang i sociala kanaler.
Nu visar Medieakademins årliga genomgång av de mäktigaste kontona i sociala medier att Vi Lärare har klättrat 313 placeringar på Facebooks totallista sedan förra året.
På listan över skol- och utbildningskonton på Facebook hamnar tidningen på plats tre, en placering bättre än förra året.
”Vi Lärare har hittat formeln”
Många företag och organisationer har haft det tufft på Facebook i år, enligt sociala medier-experten Emanuel Karlsten på Medieakademin som står bakom Maktbarometern.
– Men där tycks Vi Lärare gå mot strömmen. Kanske har man hittat en formel för att prata med Facebookfolket på Facebookfolkets vis.
Vi Lärares specialtitlar Grundskolläraren och Förskolan landar på plats sex och sju.
Ämnesläraren S, med inriktning på svenska och SO med flera ämnen, och Ämnesläraren E, praktisk-estetiska ämnen, hamnar på plats elva och tolv på skol- och utbildningslistan, men deras totalplaceringar är inte statistiskt säkerställda.
– Det är jätteroligt att flera av våra titlar hamnar högt på maktlistan. Det visar att våra duktiga medarbetares hårda arbete lönar sig, säger chefredaktör Michael Jonsson.
”Skolgårdsläraren” toppar listan
Den som toppar Maktbarometerns lista på Facebook över mäktigast i Skolsverige är ”Skolgårdsläraren” Gustav Sundh, fritidslärarprofil och tidigare krönikör i Vi Lärares tidning Fritidspedagogik. Han puttar ner förra årets etta Rickard ”Magister Nordström”, som nyligen kritiserats av Lärarnas yrkesetiska råd för sina reklamsamarbeten. ”Magister Nordström” har fallit 16 placeringar på totallistan sedan förra året.
Sveriges folkhögskolors konto Folkhögskolorna tillhör de stora klättrarna, med sina 615 steg uppåt i den stora rankningen. Klättrar gör även Johanna Jaara Åstrand, tidigare förbundsordförande för Sveriges Lärare.
Rätten till utbildning, som arbetar för att skapa uppmärksamhet kring npf-frågor, och Folkbildningsrådet tar sig också in på topplistan. Sveriges Lärare intar plats tio.
Maktbarometern 2024 – Skolsverige
LÄS ÄVEN:
Vi Lärare nominerade till prestigepris – igen
Storslam för Vi Lärares redaktion på maktlistan
Ny rankning: Magister Nordström mäktigast i skolan