Guld för ”Årets tidning” till Vi Lärares redaktion

Guld. Sveriges Lärares kommunikationschef Malin Thiel firar tillsammans med Michael Jonsson, chefredaktör, Hampus Jarnlo, editionschef, och Jonas Fond, redaktionschef.

Ämnesläraren är ”Årets tidning”. Vi Lärares specialtidning vinner guld i den prestigefyllda branschtävlingen Swedish Content Awards.
– Fantastiskt roligt, och ett kvitto på att vår journalistik har betydelse för Sveriges viktigaste yrkesgrupp, säger chefredaktör Michael Jonsson.

Vi Lärares specialtidning Ämnesläraren, som ges ut av Sveriges Lärare, var en av fyra nominerade. En annan var modertidningen Vi Lärare, som också var nominerad i klassen ”Årets effekt & engagemang”.

Vinnaren Ämnesläraren hyllades av juryn för att ”läsarnas egna röster” är ett ”verktyg för verklig förändring”, vilket editionschef Hampus Jarnlo också ser som ett framgångsrecept.

– Hela redaktionen jobbar oförtrutet med att skapa relevant journalistik där vi tillsammans med läsarna driver lärarnas viktigaste frågor till verklig förändring. Vi är glada och stolta över att juryn tog fasta på just det i sin motivering, säger han.

Juryns motivering

 Här är juryns motivering för Ämnesläraren i sin helhet: 
”Årets vinnare har förvandlat läsarnas egna röster till ett verktyg för verklig förändring. Genom träffsäker journalistik och skarpa avslöjanden har de inte bara lyft viktiga frågor – de har fått makthavare att agera. Med starkt engagemang och konkreta resultat visar de att rätt ord inte bara informerar, det förändrar!”

Tidigare i veckan utsågs också Vi Lärare som tredje mäktigast i Skolsverige på Facebook. Vi Lärare har också tre ytterligare nomineringar i Tidskriftspriset och Publishingpriset.

Lärarnas utmaningar

– Det är såklart jätteroligt att vår redaktion uppmärksammas för allt vi gör i våra olika kanaler, säger chefredaktör Michael Jonsson.

– Men det absolut roligaste är att vår journalistik bidrar till att mediebranschen, beslutsfattare och politiker får upp ögonen över de utmaningar och problem som Sveriges lärarnas står inför.

 

LÄS MER:

Larmet: Så rasar elevernas uthållighet i skolan

Guld igen – vinner tunga titeln ”Årets Tidskrift”

Sju guld till Vi Lärares redaktion 2023