Guld igen – podden Förskolan vinner tunga Tidskriftspriset

Tidningen Förskolans redaktör Sara Djurberg, förskollärarna Eva Lindström och Ellinor Lange och poddens producent Elias Krantz jublar över att tillsammans ha kammat hem Tidskriftspriset.
Foto: Anette Persson

Tidningen Förskolans redaktör Sara Djurberg, förskollärarna Eva Lindström och Ellinor Lange och poddens producent Elias Krantz jublar över att tillsammans ha kammat hem Tidskriftspriset.

Podden Förskolan tar hem prestigefyllda Tidskriftspriset för ”Årets ljud” på Tidskriftsgalan 2024.
– Jättekul och ett bevis på att förskollärarnas frågor och vardagsdilemman berör och engagerar, säger Förskolans redaktör Sara Djurberg.

Podden Förskolan, en del av Vi Lärare som ges ut av Sveriges Lärare, var en fyra nominerade till Sveriges Tidskrifters branschpris ”Årets ljud”. Podden görs av tidningen Förskolans redaktion tillsammans med förskollärarna Eva Lindström och Ellinor Lange. Juryn tar fasta på att Förskolan träffar helt rätt i målgruppen och ”hittat ett tilltal som är både lättsamt och fängslande”.

– Gemensamt för samtliga avsnitt i podden är Eva och Elliys engagemang för förskolan – och det hörs! Sen är de otroligt duktiga på att ta upp stora och utmanande frågor med en blandning av humor och allvar, säger poddens producent Elias Krantz.

Tar målgruppens frågor på allvar

Så här lyder juryns motivering i sin helhet:

”När man tar sin målgrupps frågor på allvar och kombinerar dem med ett tilltal som är både lättsamt och fängslande, blir det alla rätt. Lägg till en snygg produktion som är sprungen ur redaktionens egen kraft och kompetens och succén är ett faktum.”

– Det här är stort, och det visar på den höga kvalitet som produktionerna håller i Vi Lärares olika kanaler, säger chefredaktör Michael Jonsson.

– Men framför allt det roligt att våra fantastiska poddare Eva Lindström och Ellinor Lange får det här erkännandet.

Sjunde mäktigast i Skolsverige

När Medieakademien nyligen presenterade Maktbarometern placerade sig tidningen Förskolan på plats sju av de mest inflytelserika skol- och utbildningskontona på Facebook.  

För en vecka sedan belönades Vi Lärares specialtidning Ämnesläraren med guld i kategorin ”Årets tidning” i Swedish Content Awards.

Här kan du lyssna:

Lyssna på Förskolan!

Eller sök efter "Förskolan” där poddar finns.

LÄS MER:

Guld för ”Årets tidning” till Vi Lärares redaktion

Guld igen – vinner tunga titeln ”Årets Tidskrift”

Sju guld till Vi Lärares redaktion 2023